KEŠ PIČKE, LEDENE KRALJICE IN OČKOVE PRINCESKE.

Zaželeno je, če ti je kristalno jasno kaj si želiš, kaj hočeš v življenju, še bolje pa je, da veš česa nočeš.

 

Prejšnji teden sem spisal blogerski zapis z naslovom : Nekaterim moškim bi bilo treba odrezat tiča. Neusmiljeno sem ‘obdelal’ moške, ki ne znajo obdržat tiča v hlačah. Kljub temu, da imajo doma punco v osmem mesecu nosečnosti. Po številu ogledov, številu ‘shareov’ oziroma delitev na facebook in odzivih sodeč, je bil bralcem predvsem pa bralkam tisti blog všeč. No, današnji blogerski zapis jim bo verjetno všeč precej manj. Še posebej ženskam. Nič hudega. Blogov ne pišem zato, da bi bil vsem všeč. Če bi hotel biti všečen za vsako ceno bi mi bilo najbrž ime Borut Pahor, pa mi na srečo ni. Nimam potrebe, da bi v prazni hokejski dvorani drsal v krogih, drsal v prazno. Namen mojega pisanja je sporočilo. Ki pa ni vedno pozitivno, simpatično, prijetno. Marsikdaj je boleče.

Danes bom ‘obdelal’ pretirano razvajene očkove princeske, ki od svojega partnerja pričakujejo več kot jim je ta zmožen dati, keš pičke, ki moškega ocenjujejo zgolj na podlagi znamke avta, ki ga vozi in debeline denarnice, ledene kraljice, ki so tako vzvišene, hladne in nedostopne, da se človeku zazdi kot, da se je znašel na nekem arktičnem ledeniku in pa punce, ki pravo samozavest začutijo šele, ko se po zaslugi silikonskih vsadkov njihove prsi močno povečajo, po zaslugi injekcije botoksa pa njihove ustnice postanejo bolj polne.

 

KEŠ PIČKE

Raper Klemen Klemen je širši slovenski glasbeni javnosti postal znan ravno s komadom, ki nosi zgoraj omenjeni naslov. Sam v komadu pravi : ‘ Najbl na kurac mi grejo keš pičke, vse hočjo met zlate rokavičke.’ Kdo pravzaprav so keš pičke? Ali kot jim rečejo naši južni bratje, sponzoruše. Kaj jih definira? So to mične gospodične, ki izhajajo iz večinoma finančno dobro stoječih, bogatih družin in se jim zdi živeti razkošno, udobno življenje na veliki nogi nekaj povsem običajnega? Ter nekaj čisto samoumevnega, da od svojega partnerja pričakujejo, da jih bo zalagal z denarjem, oblekami iz Emporiuma, večerjami v fensi šmensi restavracijah in počitnicami na eksotičnih destinacijah. Se strinjam, da je svojo punco treba občasno tudi razvajat. Ji to, da jo imaš rad pokazati tudi z dejanji in ne le besedami. Ampak s punco, ki me bo imela rada le pod pogojem, da jo poleti peljem na morje v Tunizijo ali Egipt, ob ideji, da bi šla za teden dni kampirat v Bohinj ali na slovensko obalo pa bo zavihala svoj simpatičen, sveže napudran nos res nimam kaj počet. Ona pa z mano ne. Tu se zgodba konča še preden se je sploh dobro začela.

 

LEDENE KRALJICE

Saj poznate te ‘hard to get’ igrice. Ko ti je neka ženska všeč. Urejena, dišeča, neznansko privlačna. Z vzvišenostjo, ki jo zaznaš v njenih, recimo zelenih očeh, opazuje okolico. Vsak njen gib, vsaka njena kretnja ti da vedeti, da te sploh ni opazila. Zanjo ne obstajaš. Si le še eden od luzerjev, ki so poskušali. Z napačnim pristopom. Morda si bil premalo samozavesten. Morda preveč. Ali premalo duhovit. V vsakem primeru si popušil na celi črti. Le še eden od tistih, ki jih je s pogledom kritično premerila od glave do pet in jih ekspresno hitro zavrnila. Frcnila stran in pohodila kot pravkar pokajeno cigareto. Ker nisi na njenem nivoju. Nisi v njeni ligi. Ona daje vtis vzvišene, hladne, nedostopne ženske. Ne potrebuje moškega. Vsi, ki jih je imela do sedaj so jo razočarali. Doživela je marsikaj. Fizično in psihično nasilje. Ugašanje cigaret na njeni zadnjici. Poniževanje, zanemarjanje. Zato je okrog sebe zgradila zid. Iz armiranega betona. Ziher je ziher! In cel kup obrambnih mehanizmov, ki ne dopustijo, da bi se preveč sprostila. In spet spoznala enega od njih, ki jim gre le za seks. Toda, ker si vztrajen in nepopustljivo trmast se ne pustiš odgnati kar tako. Igra postane zabavna. Vse skupaj vzameš kot izziv. Sploh, ker si opazil, da je v tem času dvakrat pogledala v tvojo smer. Diskretno in prikrito kot ženske to znajo, pa vendar. In poskušaš drugič. Z malce bolj sproščenim, spontanim, duhovitim pristopom. Poskušaš jo nasmejat. Pa ne z nekim cenenim, primitivnim vicem, ki si ga prebral na zadnji strani Slovenskih novic, pač pa z inteligentno a duhovito šalo. Nič. Nobenega odziva. Na njenih ustnicah se nariše nekaj kar je skoraj podobno nasmehu, nato pa ti reče : ‘Sorry, ne bo šlo.’ OK, pa ne bo šlo. Za nekaj trenutkov te mika, da bi jo označil za naduto, vzvišeno prasico. A si premisliš. Od tebe se je poslovila kulturno, brez žaljivk, brez ciničnih nasmeškov, ki so sicer značilni za nekega plešastega ‘političnega zapornika’ na Dobu.

 

OČKOVE PRINCESKE

S takim tipom žensk pa sem imel največ opravka v svojem življenju. Kako spoznaš očkovo princesko? Po tem, da je razvajena? Sploh ne, oziroma ni nujno. Določeni simptomi oziroma opozorilni znaki se pojavijo že dosti prej. Taka ženska ti bo morda ne že na prvem, na drugem zmenku pa zagotovo povedala kako je njen očka oh in sploh najboljši človek na tem svetu. Čeden, prijazen, uspešen, bogat. Skratka ni ga človeka na planetu Zemlja, ki bi se lahko primerjal z njim. Kmalu ti postane jasno, da boš to zvezo prekinil ali pa se boš podredil in igral drugo violino. Ker, saj veste …njen očka zna vse najbolje. Dosti bolje kot katerikoli od njenih bivših ali bodočih partnerjev. In …bognedaj, da rečeš kaj proti očku. Katastrofa! Smrtna obsodba! Če to storiš se lahko posloviš od seksa za naslednjih 26 let. Priznam, pošteno me je nerviralo. Ko sem pri njej doma kosil travo je rekla : ‘Moj očka to naredi drugače.’ Ko sem montiral kuhinjske omarice je rekla : ‘Moj očka to naredi hitreje.’ Bal sem se najhujšega. Bal sem se, da se zna zgodit, da mi bo medtem, ko ji bom lizal muco rekla … Moj očka to dela bolje. Priznam, v tistem primeru bi se mi pa verjetno res utrgalo in bi me odpeljali v Polje.

 

Dragi kolega, ko boš naslednjič dobil košarico od ženske, ki bo navzven delovala izjemno samozavestna, suverena, odločna …oh in sploh … Možno, da je to le krinka. In, da se pod masko izkušene, samozavestne bejbe v oprijetih črnih hlačah, ki še bolj poudarii njeno čvrsto ritko morda skriva le majhna, prestrašena deklica, ki si želi le to, da bi jo nekdo imel iskreno rad.

A si tega ne dovoli. Iz takih ali drugačnih razlogov. 

 

 

Advertisements

4 thoughts on “KEŠ PIČKE, LEDENE KRALJICE IN OČKOVE PRINCESKE.

  1. Roko na srce, s temi “čudovitimi bitji”, ki si jih opisal, nimate težav samo moški, ampak tudi ženske (bodisi kot prijateljice, bodisi kot tekmice, bodisi kot naključne mimoidoče) ali pa kar celotna družba. Sem pa vesela za zlatarje, prodajalce avtomobilov in cvetličarje, ker imajo ti verjetno kar nekaj dobička od takšnih žensk 😀 Sicer pa odličen zapis. Verjamem, da ti bo človeštvo zanj hvaležno 😉

  2. Absolutni podpis pod breskvin zapis.. Res je, s takšnimi se kot prijateljice ali znanke soočamo tudi ženske… Ko tudi kot ženska občutiš, da si za določene gospodične pač premalo fancy, preslaba, premalo uspešna ali pa pač si ne zaslužiš niti njihovega nasmeha in imaš občutek, kot da nate gledajo kot na nevedno ali neurejeno smrkljo…

    Sicer pa zabaven zapis Dušan, do pike točno si zadel!

  3. Super blog! 🙂 Sem vesela, da sem naletela nanj! 😉 Na srečo ne spadam pod noben opis zgoraj. 😉
    Se pa strinjam s Saro in breskvico, kar sta napisali. In dodajam: profesorica v srednji nam je nekoč rekla, da imamo v življenju lahko maximalno 3 prave prijatelje. In še res je! Sama imam samo 1 dobro prijateljico, kolege in znance ne štejem v ta krog. Je pa tako, da če se z nekom ne počutiš dobro v družbi, se enostavno ne sili, saj je življenje prekratko, da bi ga zapravljali z ljudmi, ki tega niso vredni. Sama temu rečem, da sem rajši sama, kot pa v slabi družbi. 🙂
    Mogoče malček izven tega bloga, ampak upam, da vseeno šteje. 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s