NEKAJ GNILEGA JE V DOLINI ŠENTFLORJANSKI. GOSPOD RAVNATELJ … POČIVAJTE V MIRU!

images (10)

Današnji dan sem v celoti preživel v postelji. To se mi zadnje čase zgodi redko, a se. Glavobol v kombinaciji z bolečinami v želodcu, pa še abstinenčna kriza je bila danes najhujša doslej (mimogrede, 12. dan je odkar sem prižgal zadnjo cigareto in kriza je hujša kot prve dni, ampak to sem pričakoval. Da bosta drugi in tretji teden odvajanja najbolj peklenska, najtežja. Kakorkoli, zmagali bomo).

In potem pridem na facebook, pogledat kaj je novega in šok! Ko sem že mislil, da je ‘seksualna afera’ iz Maribora pozabljena, ugotovim, da je nesrečni ravnatelj danes storil samomor. Pa vas vprašam … vi, mali ljudje, ki se vam zdi tako zanimivo vtikati se v tuja življenja, namesto, da bi živeli svojega, ste zadovoljni in srečni zdaj? Je naša deželica bolj moralno čista, ker imamo enega ‘prešuštnika in grešnika’ manj? Pa vas vprašam tudi to … se vi nikoli v življenju niste predali strastem tam kjer se ‘kao’ ne bi smeli? No, če se niste, ste si krivi sami. Če pa ste se, ste pa lahko veseli, ker vas nihče ni posnel in vse skupaj javno objavil. Kar se pa tiče mulca, ki je vse skupaj posnel … je mislil, da je slaven? Prvi režiser pravega slovenskega porniča? Vžgi se z glavo v steno, kolega. Morda dojameš realnost in ti ne bo več tako zabavno vse skupaj!

Očitno je mentalni domet dojemanja večine Slovencev zelo ozek. Ali se kregamo o seksualnem škandalu ali pa o politiki in Janezu Janši. Še zdravemu človeku postane slabo in mu gre na bruhanje, ko gleda vse skupaj. 23 let smo mirno, tiho, apatično in otopelo gledali kako uničujejo naša podjetja in kako v davčne oaze izginja naš denar. Nismo povzdignili glasu. Nismo se postavili zase. Ko pa dva seksata, smo pa v vlogi nekih moralnih razsodnikov, glasni in pogumni. Slovenci ne popizdimo takrat, ko bi to storila večina drugih narodov, pač pa takrat, ko nekaj zmoti našo moralo. S psihološkega in antropološkega vidika gledano zelo zanimivo. Pravzaprav bi bilo vse skupaj smešno, če ne bi bilo žalostno.

A, če me je kdo razočaral bolj kot kdorkoli drug, so to naši mediji. Naši novinarji. Jastrebi. Mrhovinarji. Hijene. Ljudje, ki bi za dobro fotko ali senzacionalističen članek prodali celo lastne starše. Svoje čase sem resno razmišljal o novinarski karieri. Hvalabogu, da je ostalo le pri razmišljanju … In na pop tv so prižgali svečko? Pa ravno oni, ki so bili ob ‘izbruhu afere’ najbolj glasni, kritični in strupeni. Če vas bo kdaj zanimalo, kaj je definicija besede hinavščina …

Veste, tisti, ki imamo za sabo enega ali več poskusov samomora take stvari, kakršni smo bili priča danes, dojemamo drugače kot večina ostalih. Počivaj v miru. Sožalje družini.

Sram me je. Globoko sram, da živim v taki družbi. In vse bolj štekam naše ljudi, ki odidejo v tujino. Eden mojih znancev je šel prejšnji teden na Nizozemsko, drugi odhaja prihodnji teden na Norveško – (mimogrede, srečno obema, fanta). Ne odidejo tja le iz ekonomskih razlogov, torej zaradi denarja. Pač pa tudi zato, ker – kot se je slikovito izrazil eden mojih kolegov :’se v tem močvirju polnem nevoščljivih, apatičnih ljudi ne da več živet’.

Advertisements

One thought on “NEKAJ GNILEGA JE V DOLINI ŠENTFLORJANSKI. GOSPOD RAVNATELJ … POČIVAJTE V MIRU!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s