JAZ NISEM CHARLIE. JAZ SEM DUŠAN. IN ZAHODNI MEDIJI MI NE BODO VEČ PRALI MOŽGANOV …

Na začetku je bila to precej odmevna objava na facebooku, pa se mi zdi prav, da jo pretvorim tudi v blogerski zapis. Gre za copy/paste iz mojega fb profila, morda bom le nekaj stvari dodal, dopisal …

Lahko se zgodi, da mi bo kdo zaradi te objave jebal mater! A bom vseeno zapisal, ker me žre. Zelo žre. Ko so lani Izraelci (ob tihi podpori Evrope in ZDA) z vso svojo vojaško silo, ki ni majhna, (spet) tolkli po Palestini smo gledali stran. Tiste, ki smo bili kritični do Izraelcev in njihove prekomerne uporabe sile, so nekateri celo zmerjali z antisemitisti, meni pa še vedno ne gre iz glave fotka, kjer je na eni strani mogočni izraelski tank T – 55 in majhna palestinska punčka, ki stoji bosa v pesku, na drugi strani. Kakorkoli … obrnili smo se stran, odprli novo pločevinko piva, na tv preklopili na kanal, kjer so predvajali nek bebav resničnostni šov, ali naredili selfie, ki je v eni uri dobil fenomenalnih 57 všečkov. Ker je to pač daleč od nas in se nas ne tiče. Stran smo gledali tudi, ko so ameriški bombniki, oziroma bombniki zveze Nato (tudi Francija je članica Nata in žal tudi Slovenija), tolkli po Siriji, Iraku, Libiji in še kje. Zbudili smo se šele zdaj. Ko se je zgodilo v srcu Evrope. V Franciji. V Parizu. To pa ni več tako daleč, kajne? Dokaj blizu. A nismo malce hinavski? Ja, priznam, tudi meni se obrača želodec ob verskem fanatizmu. Ljudje z opranimi možgani in dobro natrenirani, vešči rokovanja s strelnim orožjem, znajo biti hudo nepredvidljivi. Zelo nevarni. In priznam, da mi ni jasno zakaj so morali umreti novinarji. Karikaturisti. Na nek način umetniki. Ni treba biti ravno FDV-jevec, da bi vedel, kaj se bo zgodilo. Francozi se bodo v navalu jeze, besa in bolečine odzvali. Se maščevali. Z napadi na mošeje. Sovražili muslimane še globje in močneje, kot so jih doslej. Muslimani se bodo zaradi tega počutili še bolj ogroženi. In znova udarili. Še bolj brutalno, še bolj krvavo. Krog bo sklenjen. Naklada tednika, čigar novinarji so umrli, pa bo silovito narasla.

Vsaka vera oziroma religija je bila v svojem začetku, v svojem bistvu zastavljena kot nekaj dobrega. Nekaj pozitivnega. Ne v Svetem pismu, ne v Koranu nikjer nič ne piše o tem, da je v imenu Boga dovoljeno ubijati. Ravno obratno! Ravno nasprotno. Kot človeka, ki se dojema za katolika, me je sram. Sram, da smo ljudje začeli religijo zlorabljat za to, da v imenu vere počnemo to, kar le ta izrecno prepoveduje! In ne delajmo si utvar … katoliki nismo nič boljši od muslimanov, čeprav radi verjamemo, da smo. Zgodovina je zgovorna sama po sebi … No, mi je pa po zadnjih dogodkih kristalno jasno tudi to, da bom ‘zahodne’ medije – ja, tudi naši sodijo v to kategorijo, ki trobijo ‘edino pravo resnico’ nehal spremljat. Ker se nikakor ne morem znebit občutka, da vse kar mi ‘pametni, civilizirani, inteligentni, sodobni’ zahodnjaki naredimo je prav. Naša stališča so prava, mi smo vedno na pravi strani. Dobri angeli, ki se borijo proti temnim silam. Kako bi bila Evropa lepa, če ne bi bilo teh muslimanskih skrajnežev, ki onesnažujejo naš zrak, sejejo strah med ljudmi (to prvinsko in najmočnejše človeško čustvo) in povzročajo nasilje kajne? Pa se kdaj vprašamo? Kdaj in zakaj so muslimani začeli z nasiljem? Bombnimi napadi in vsem ostalim? Kaj, ko bi se namesto s posledicami raje ukvarjali z vzroki problema? Morda bomo na ta način zadeve rešili lažje in hitreje. Saj … dokler so bili ti isti muslimani le cenena delovna sila, ki je v državah razvite Evrope opravljala najbolj umazana in najslabše plačana dela, ki so bila domačinom izpod časti, je bilo vse ok. Zdaj se je pa pojavil problem! Hm … In sovraštvo, nasilje in maščevanje je edina prava pot, očitno. Za nekatere … Medtem, ko ‘velika’ Angela Merkel, nemška kanclerka ne zmore rešiti tovrstnih težav (s priseljenci) niti pred domačim pragom, že žuga Grčiji. Med vrsticami hoče povedat, da znajo biti hude posledice, če bo na grških parlamentarnih volitvah zmagala Siriza. Le zakaj? Če je Amerika svetovni policaj, bo Nemčija evropski policajček?  In le zakaj se je to v Franciji zgodilo le nekaj dni po tistem, ko so Francozi jasno povedali, da razmišljajo o omilitvi sankcij Rusiji. Merkelca bi se rada zajebavala s Putinom? A izkušnja iz druge svetovne vojne ni bila dovolj poučna in boleča? Ko je Hitlerjeva mogočna 9. armada ostala brez polovice vojakov, (zmrznili so) še preden so prišli do Stalingrada.

Ja, vem. Rekli boste, da sem vse pomešal. Jabolke, hruške in meso. Grško Sirizo, Ruse, Nemce … vse sem vrgel v isti koš z bombnim napadom dveh muslimanskih bratov v Parizu. Morda se bo komu zazdelo tudi, da sem ljubitelj teorije zarot. Pa nisem. Sem privrženec zdrave kmečke pameti. In s cmokom v grlu, poslušam ljudi, ki pravijo, da to nima nobene zveze. Da stvari niso povezane. Jaz pa se bojim, da jo ima. In strah me je, da se v tej Evropi, ki se smatra za zibelko demokracije – ta slogan so nam kasneje ukradli Američani, kuha nekaj, kar se ne bo končalo dobro. Da se Evropa nahipuje kot žaba, ki se bo nekega dne razpočila. In bodo ostali le žabji kraki. Če ne bomo ukrepali odločno, hitro, trezno in pametno.

Advertisements

4 thoughts on “JAZ NISEM CHARLIE. JAZ SEM DUŠAN. IN ZAHODNI MEDIJI MI NE BODO VEČ PRALI MOŽGANOV …

 1. Bo že nekaj na tem, kar si napisal. Mislimo, da smo vsemogočni. Vedno je tako in ponavadi je vedno isto ozadje – moč in denar. Zakaj so morali umreti karikaturisti? Ker je to dovolj močna izjava Nas pa že ne bodo jebali, sploh pa ne umetniki. Kar je to dovolj, da sporočijo Vsak je lahko na našem spisku. Ker je to dovolj, da bodo vsega spet krivi samo napadalci. Ker je to … (dopolni po lastni želji).

  Situacije, ki je nastala nikakor ne podpiram, kot tudi ne vsega šundra okoli nje. Pač zgodilo se je v Franciji. Lahko se tudi pri nas, pa tega ne bomo mogli preprečiti, prav tako mislim, da ne bo pretirane žalosti. Vsaj ne v svetovnem merilu.

  A ljudje bodo nekaj časa protestirali, drugje po svetu pa bodo še vedno pobijali nedolžne ljudi. Tam ne bo protestov, tam ne bo ustaje, tam ne bo ničesar, še pokopali jih ne bodo dostojno.

  In evropejci bomo, kot si napisal, odprli novo pivo, zamenjali kanal, zaprli zavihek, ali kaj podobnega, in hipoma pozabili nanje. No, do novega čarlija, seveda. Potem si bo potrebno svobodo govora spet priboriti … hja, pa taka svoboda govora.

 2. Pozdravljen Dušan

  Lepo si tole napisal. Kot bi ti sam narekoval 🙂 Za razmislek. Poglej kaj se je dogajalo v Nemčiji leta 1936. Na kratko: Judje so bili krivi za vse slabo v Nemčiji in tako je Hitlerjeva stranka lahko nemški narod ”prepričala” da nekoga sovražijo in so šli 3 leta kasneje v vojno. Prav tako pa nas danes ”nekdo” (pa tudi nisem nek paranoični novodobni pridigar :)) hoče prepričati, da so vsega krivi muslimani. In tako se bo sovraštvo povečevalo na obeh straneh, v resnici smo pa oboji ovce, ki verjamejo propagandi. Pa verjemi, sem bil v onem sranju, pa nam oni nič žalega nočejo, samo mir hočejo. In še prekleto se zavedajo, da so tudi njihovi ”fanatiki” samo žrtve propagande. Medijske, politične ali verske. Ni vprašanje ali se bo zgodilo, kdaj se bo zgodilo…

  Pa lep dan vsem Ž

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s