YANIS VAROUFAKIS – ko ženske dobijo vlažne hlačke, moški pa napad nevoščljivosti

Tisti, ki malce dlje in malce bolj podrobno spremljate moje blogerske zapise, veste, da nisem politični bloger. Prav tako nisem antropolog, sociolog, zgodovinar ali ekonomist. Zato se v svojih zapisih, zelo nerad spuščam na področja, ki mi niso domača in jih ne poznam. In prav zato tale blogerski zapis ne bo hvalnica grški Sirizi in prebujanju evropske levice, niti ne bo pljuvanje po Nemcih – za katere sem trdil in še vedno trdim, da so nacisti! In, da so – glede na zgodovino, bolj nevarni od islamskih skrajnežev. Ne bom se spuščal v ekonomsko politiko. To ni moje področje in so blogerji v deželi podalpski, ki te stvari obvladajo dosti bolje.

V tem blogu se bom fokusiral in usmeril na enega samega človeka, ki je po zmagi Sirize na grških parlamentarnih volitvah postal medijsko oblegan. Človek, ki je bil že prej zvezdnik v svetu ekonomije, je postal še medijska zvezda. In, priznajmo ljubljenec žensk po vsej Evropi.

Kaj pravi Wikipedia o temle gospodu? Letnik 1961. Grško – avstralskih korenin. Vrhunsko izobražen, študiral je tudi v Veliki Britaniji, v Essexu in Birminghamu, ima doktorat iz ekonomije, je avtor več strokovnih del, več let pa je pisal tudi zelo odmeven blog. OK, bodi dovolj podatkov in statistike.

Bistvo mojega zapisa je moj vtis in moje mnenje o njem. Ko sem ga prvič zagledal na tv, sem sam sebi rekel dobesedno tole :’Pizda, temu se pa reče ta prav dec!’ Aleluja! Sem že mislil, da so izumrli. Vsaj pri nas, v Sloveniji jih, bodimo pošteni, ni ravno veliko. Karizmatičen, s prodornim pogledom, privlačnim glasom in izpiljeno retoriko je povzročal vlažne hlačke ženskam. Od Aten do Stockholma. Evropski Barack Obama. Človek, ki je ljudem ponudil upanje v trenutku, ko smo upanja in pozitivnih novic potrebni bolj kot kadarkoli prej. Všeč mi je bil njegov način govora – skuliran, umirjen a vseeno energičen. To ni človek, ki bi govoril pravljice in sadil rožice kot to počnejo naši gospodje, ki v parlamentarni menzi pijejo kavo za neverjetnih 70 centov ali nekaj takega. V svojih besedah je kruto in neusmiljeno realen. Zaveda se, da je finančni minister obubožane, bankrotirane države. A istočasno se zaveda tudi, da dokler obstaja le 1% možnosti, da se nekaj reši … se bo rešilo. Ampak najbolj fasciniran sem bil nad njegovim pogledom. Ste ga, med intervjujem kdaj pozorno gledali v oči? Jaz sem. Saj veste, oči so ogledalo duše. In njegov pogled je topel. A v njegovih očeh se zazna še nekaj. Moč. Samozavest. Odločnost. Vau! Tole verjetno ženske zrajca bolj kot oprijeta majica, ki prikaže vse mišice. 😉 Pogled. Glas. In roke. Ne nujno v tem vrstnem redu. Edini Slovenec pri katerem sem v očeh zaznal nekaj podobnega, je Branko Čakarmiš, programski direktor POP TV. Malo, res malo je takih moških. Poleg tega je to nekaj, kar verjetno pride z leti. Mi, 30 letniki se imamo še dosti za naučit na tem področju.

Če bi bil čistokrvni Slovenec, bi mu bil takole, čisto po slovensko fovš. Pa mu nisem. Le od srca mu privoščim uspešno borbo s hijenami in volkovi.

Advertisements

One thought on “YANIS VAROUFAKIS – ko ženske dobijo vlažne hlačke, moški pa napad nevoščljivosti

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s