LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC. PA SKOZI DENARNICO TUDI. KVALITETNO POLIZAT MUCO NI DOVOLJ …

Rezultat iskanja slik za ljubezen je

Pred dnevi sem, bolj kot ne slučajno zašel na nek portal, oziroma nek forum, kjer se je vnela strastna in divja debata. Za kaj gre? Neka gospodična iz okolice Ljubljane, stara 33 let, se je znašla v zvezi s partnerjem, ki je dve leti mlajši. Ona je zaposlena, živi v najemniški garsonjeri, njen dve leti mlajši partner, je brez službe in živi pri svojih starših. Na tem mestu bi lahko dodal : živi v hotelu mama. A ne bom. Skratka … gospodična je udeležence foruma prosila za mnenje. Ali je smiselno vztrajat v zvezi z nekom, ki je premalo ambiciozen, neodgovoren, neresen in – po njenem mnenju, službe ne išče dovolj aktivno. Nič ni povedala o tem, kakšen je njen tip kot partner. Je nežen, pozoren, razumevajoč, dober poslušalec, ji pomaga pri gospodinjskih opravilih, ji kvalitetno poliže muco, jo pofuka tako kot se spodobi? Nobenega podatka ni o tem. Moti jo, ker je dečko brez službe in brez rednega prihodka. Moti jo tudi, ker ji je on menda rekel, da dokler ne najde službe, ne razmišlja o resni zvezi, še manj o družini in otrocih. Ga ima ona sploh rada? Ima on rad njo? Vem, da je moške najlažje obsodit za vse napake in težave v zvezi. Krivi so tipi. Seveda, kdo pa drug. Nezaslišano bi bilo, že samo pomislit na možnost, da kdaj pa kdaj tudi ženske kaj zajebejo. In to pošteno. Ampak ne. To pa ne. Ženske so nedolžne, sladke, oh in sploh. Nikoli nič krive. Seveda. Glavno mesto Slovenije pa je Murska Sobota, kajne? 😉

Odgovori forumašev – predvidevam, da je šlo večinoma za ženske, so bili zanimivi. Večina ji je svetovala, naj si najde nekega novega partnerja. Takega, ki bo bolj resen, odgovoren, finančno samostojen, zrel. Zrel? Kaj pa je definicija zrelosti?

Sam sem se pred časom zapletel z gospodično, ki je prekinila zvezo z bivšim. Je mati majhnega otroka. Sinčka. Bi mi to moralo predstavljati oviro? Ne vem. Tisti hip mi je ni. Pred sabo sem imel ob kavi gospodično, ki je lušna za pogledat, ima lep glas (zame zelo pomenbna kategorija), je inteligentna, komunikativna, zabavna in ima razčiščene pojme v glavi. Vsaj tako se je zdelo. Pa še dobro piše. Jackpot! Midva bi se lahko le o pisanju blogov pogovarjala dve uri. Ko sem jo postavil pred dejstvo : bova par ali ne bova, se je zgodba končala. Ni me bilo več med njenimi prijatelji na fb. Vrnila se je k bivšemu. Človeku, ki jo rad pretepa in izvaja ljubosumne izpade. Saj razumem … puder prikrije modrice, umeten nasmeh prikrije bedo, ona pa ima tipa, ki dobro zgleda in dobro zasluži. Na tej točki se začne odvijat znan scenarij. Zgodba, ki se ji reče : Komu mi lažemo, da smo srečna družina. Klasičen slovenski scenarij. Nekaj podobnega gledam doma že skoraj 30 let. Pomenbno je ustvarjanje vtisa. Pomenbno je, kaj si o nas mislijo sosedje. Žlahta. Okolica. Štekam. Lepe rože na balkonu, urejeno dvorišče in sveže opran, bleščeče čist avto in v piko pospravljeno stanovanje (saj veste, če kdo pride na obisk, da nas ne bo sram)bodo prikrili udarce, žaljivke, čustveno nasilje, tišino. Pomanjkanje normalne komunikacije in odnosa. Ja, pa ja. Kurac bojo prikrili! Komu mi to lažemo? Če se že gre za vtis, ki ga delamo na sosede, kar se meni osebno zdi butasto … a oni ne slišijo, ko se mi kregamo? Slišijo, brez skrbi. Sploh starejše gospe, ki so v penziji in nimajo pametnejšega dela kot, da opazujejo kaj se dogaja pri sosedih. Za bruhat!

Kaj, ko bi se mi malce manj ukvarjali z mnenjem okolice in malce več s kvaliteto naših odnosov, naše komunikacije, naših življenj? Nikoli nisem najbolje razumel ljudi, ki jim pogled ne seže dlje kot do sosedovega dvorišča. In vedno sem se vprašal … stari moj … je tvoj lajf res tako dolgočasen, beden, nezanimiv, da moraš z daljnogledom na sosedovo dvorišče kukat, da bolje vidiš? Dej … pokrij se s kovtrom, pa pejt spat. Morda se zbudiš malce bolj kul.

Vedno sem občudoval ljudi – ne glede na spol, ki jim je po koncu zveze uspelo priznat … zajebal/a sem to in ono. A malo jih je. Tako zelo malo.

Imejte se radi. Sesanje tepiha, brisanje prahu in ustvarjanje vtisa lahko počaka. Kajne?

Advertisements

2 thoughts on “LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC. PA SKOZI DENARNICO TUDI. KVALITETNO POLIZAT MUCO NI DOVOLJ …

  1. tudi sama imam izkušnje s tipi, ki niso imeli zaposlitve, ki so bivali v hotelu mama in ki so za svojo “nesrečo” vedno krivili druge. razumem, da ostaneš brez dela za mesec, dva, šest. ne razumem pa, da ostajaš v hotelu mama, ker ti to paše, da za vse kriviš druge in ne najdeš službe. si ti našel službo? si! pa si moral marsikaj vložit v to. celo finance. tako da, delo je! kar se pa tiste tvoje miške tiče, pozabi jo. ni vredna, da se ukvarjaš z njo. nekoč ji bo žal, a takrat bo prepozno. upam le, da njen sinček ne bo trpel na njun račun. spet, nič presenetljivega, odličen zapis! 🙂

  2. Dejstvo je da večina (ne bom rekel da vse) ženske na znajo izbirati tipov. Oziroma jih iz meni neznanega razloga privlačijo barabe. Kakor sem sam ugotovil imajo ženske najraje take tipe, ki grdo delajo z njimi, jih varajo, izkoriščajo,…

    Sam sem že po naravi prijazen. Poleg tega sem še podjetjnik. Če hočeš v podjetništvu na dolgi rok uspeti moraš biti prijazen.

    In za ženske sem postal absolutno preveč prijazen in poslednično tudi neuspešen.

    Pred časom sem ugotovil, da z prijaznostjo pri ženskah ne prideš nikamor, zato se pri tistih ženskah, ki jih osvajam, delam, da sem neprijazen, zajeban,… V praksi se je izkazalo, da je to formula za uspeh.

    Zakaj nebi dal ženski tisto kar si želi?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s