KO SI ENKRAT PRI KORITU, GREŠ STRAN ŠELE, KO TI RAZFUKA TREBUH.

Žalostno je. Žalostno je opazovat športnika, ki očitno ne dojame, da so njegova najboljša leta že zdavnaj minila, da je njegova zvezda v zatonu, da vrhunskih rezultatov ni več in, da je njegova – mlajša konkurenca preprosto boljša.

Prav tako je žalostno opazovat politika, ki se ne zaveda, da bi bil čas, da odide. Se poslovi. Prepusti mesto komu drugemu. Janez Janša. Tako zelo inteligenten, luciden, a tako zelo zjeban. Ciničen, maščevalen, poln frustracij. Človek ima težave. Vedenjske in osebnostne motnje. To ni žaljivka, to je dejstvo. Ko sem jaz sam pri sebi začutil, da imam vedenjske in osebnostne težave, da me – po domače povedano jebe psiha, sem poiskal strokovno pomoč. Zakaj on ne stori tega? Zakaj se ne umakne in dopusti, da Slovenija končno dobi neko zdravo usmerjeno in močno desničarsko stranko? Zakaj je celotna slovenska politična desnica talec enega samega človeka in s tem paralizirana?

Na levici ni kaj dosti bolje. Pa se imam tudi sam za levičarja, da se razumemo. Zoran Janković. Levičar? Človek, ki ne zna pojasnit izvora svojega premoženja. Pizda, pozabu, nje. Imamo salonske, kvazi intelektualce, ki trdijo, da se borijo za delavske pravice. A bejž no? Kdo pa? Stranka SD, ki brani svojega ministra, čeprav je zajebal in bi – če bi imel kaj dostojanstva odstopil sam? Združena levica? Morda znajo celo zmagat na naslednjih volitvah. Luka Mesec je všečen dečko. Inteligenten, razgledan, njegova retorika deluje umirjeno. Čeprav … roko na srce, marsikaj o čemer on govori je v realnosti, v praksi neizvedljivo. Utopija. Imamo sindikate, ki zavirajo razvoj, vodje teh sindikatov pa so zreli za penzijo – ane moj soimenjak Dušan in kolega Štrukelj? Skandinavske države (Švedska, Norveška, Finska, Danska, Islandija) se lahko gredo nekaj, kar je podobno demokratičnemu socializmu. Ampak zato, ker so najprej zgradili močno, stabilno, konkurečno gospodarstvo, ki je sposobno financirat šolstvo, zdravstvo, socialo. Ampak, da so severnjaki prišli do tega je trajalo desetletja. Še dobro stoletje nazaj, so Švedi in Finci umirali od lakote. Dobesedno! Znali so biti potrpežljivi. In speljali so boleče reforme, ki jih mi nismo. Kot sem že enkrat zapisal : V Sloveniji imamo levico, ki ni sposobna vladat in desnico, ki ni sposobna zmagat. Jebiga! Winston Churchill je nekoč izjavil : “Politika je preveč pomenbna, da bi jo prepustili le politikom.” Ko jaz gledam to žalost, me začne bolet glava. Letos januarja sem se odločil, da ne bom več gledal TV. Med drugim tudi zato, da ne gledam njihovih fac.

Dragi politiki – levi in desni (če v Sloveniji sploh lahko govorimo o levici in desnici), nehajte nam prodajat pravljice.

O Miru Cerarju pa raje ne bi. Verjamem, da je bil odličen profesor, ampak … dej mal odločnosti pa temperamenta od sebe, bog te nima rad. Ima pa lepo hčerko. Zelo lepo. Te dni je bila pri nas na Vibi. Tista scena … stoj in glej. Pa zapri usta vmes, da ne boš preveč očiten. 😉

Za konec še to : na slovenskih univerzah ta hip predava 75 profesorjev, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev. Seveda jim na misel ne pride, da bi šli v penzijo in službe prepustili mladim. To pa ne. S politiki je podobno. Ko si enkrat pri koritu, greš stran šele, ko si toliko sit, da ti razfuka trebuh. In mi bi se radi primerjali z Avstrijci, Nemci ali celo severnjaki? C’mon …images (5)

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s